Ståsteder og eksperter

Der er flere og flere eksperter der ofte udtaler sig meget sikkert, men nogle gange er det værd at huske at jo mere ekspert, jo mindre ståsted.

Viden og forudsigelser

Tegning og tekst af Frits Ahlefeldt

Ofte vælges eksperter til interviews og som kilder ikke kun udfra hvor meget de ved, men også udfra hvor sikre de er på sig selv. Journalister vil helst have enkle og utvetydige one-liners om fremtiden, om klimaforandringer, biodiversitet eller om børns brug af smartphones

Økonomer ved rigtigt meget der kan stå i et regneark, men knap så meget om hvordan det føles at have PTSD fordi ens hus pludseligt stod under vand. Klimaeksperter kan deres CO2 stigninger, men aner ofte intet om hvad børn i 3 klasse har brug for ikke at vide, for ikke at sidde klima-angste hjemme uden at turde se bare en dag ud i fremtiden.

Jurister kan deres lovsamling, og naboer ved når den gamle dame overfor ikke længere slår sin græsplæne, men ingen af os ved det hele.

Det er derfor det er så vigtigt at vi bliver ved med at lytte til hinanden og ikke lukker os inde i so-me bobler af ligesindede. De løsninger der kræves de næste år er ikke ekspert-løsninger, men noget andet.

Det vanskelige idag er at vores evne til at mødes og debatere, til at lytte og overskue mere end vores egen baghave bliver mindre og mindre, som vores telefoner og underholdnings-passivitet overskygger mere og mere.

De udfordringer omkring trivsel, klimaforandringer, natur, og fællesskab som vokser omkring os kan kun løses i fællesskab, spørgsmålet er om vi stadigt kan finde et fælles ståsted, ikke på trods, men i kraft af vores forskelligheder?

Tegning af forskellige aktører og eksperter der hver har deres udgangspunkt, fra design, til bruger, økonom, jura, og beboere, samt ejere. (Illustration ref: Di01163) Illustration af Frits Ahlefeldt.
Tegning af forskellige aktører og eksperter der hver har deres udgangspunkt, fra design, til bruger, økonom, jura, og beboere, samt ejere. (Illustration ref: Di01163)

Se flere tegnede historier om: klimaforandringer

Tegning af forskellige aktører og eksperter der hver har deres udgangspunkt, fra design, til bruger, økonom, jura, og beboere, samt ejere. Illustration af Frits Ahlefeldt
Tekstet vers: di01663

Nøgleord: community, team, samarbejde, debat, havstigninger, stigende havvand, kyst, kystbeskyttelse, byer, Danske byers tilpasning til stigende havvand, reportage tegning. Tegnet journalistik, havstigning, sea-level rise

Der er lukket for kommentarer.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: