Om mig

Frits Ahlefeldt – Udforskning af virkelighed, ideer, historier, design og kunst

Jeg arbejder især indenfor 3 områder: 

  • Foredrag: Jeg holder nu oplæg/foredrag indenfor mit felt: Læs mere
  • Workshops: Jeg har stor erfaring med at tegne workshops: Læs mere
  • Egne projekter: Jeg tegner og researcher også egne ting: Læs mere

Frits Ahlefeldt, baggrund, uddannelser m.m.

Mit fokus handler om at udforske, skrive om og tegne op landskaber af forståelse indenfor psykologi, vandring, trivsel, bæredygtighed, klima, natur, teknologi, storytelling og innovation – og som det noget der er lidt særligt  bygger jeg mine forståelser og formidlinger op meget visuelt udfra 30 års træning indenfor en lang række tegneteknikker:

Visuelt arbejder jeg i tre stilarter

  • Konceptudvikling – ideskitsering – blyant i hånden af designs, ideer m.m. Jeg har tegnet ideer, koncepter og designløsninger op siden slut 1980’erne og kan det på rygraden
  • Klassisk tush og akvarel illustration og reportage tegning – med udgangspunkt i mere end 15 års arbejde m. illustrations og tegnede reportage opgaver og over 100 forløb med grafisk facilitering er jeg godt garvet her
  • Ren akvarel – akvarel er en af de absolut sværeste kunstarter at mestre, jeg har arbejdet med ren akvarel i +30 år – og er stadigt målløs over hvad akvarel kan, så enkelt. Akvarel er for mig den ultimative less-is-more træning og mit daglige fundament

Tegninger – en måde at udforske virkelighed og muligheder på

Mit arbejde de sidste 20 år har handlet om at researche og skabe bedre forståelser og hjælpe med at opbygge viden og indsigt omkring udfordringer og veje til en bedre fremtid.  En fremtid jeg mener det er virkeligt vigtigt vi arbejder målrettet på at forstå og forberede os på ved at kombinere løsninger og viden indenfor et bredt felt af blandt andet psykologi, bæredygtighed, fællesskaber og teknologi.  

Erfaring og viden

Jeg arbejder især som ideudvikler, foredragsholder og journalist, sammen med og for en lang række organisationer, firmaer m.m. 

Jeg arbejder både i egne projekter og som freelancer, live, og fra mit værksted på time eller dagsplan 

Uddannelse: Arkitekt – Kunstakademiet – Design, arkitektur, by – 1991-2000 

Jeg har en kombineret baggrund fra design og kommunikation, dels med 10 års studier af bæredygtig design og arkitektur på Kunstakademiets Arkitektskole i København og efterfølgende 20 års arbejde med design i alle skalatrin fra industriel design til by & landskabsudvikling.

Især har jeg udformet ide og konceptløsninger og visualiseret bæredygtighed, biodiversitet, designs og forståelser for stat, regioner og kommuner. Men også arbejdet tæt sammen med organisationer som Teknologisk institut, RealDania, Alexandra instituttet. 

Uddannelse: Kandidat i Digital design og kommunikation ( Cand. IT ) 2001-2006

Jeg har min kandidatgrad i at udforske, udforme og formidle forståelseslandskaber, historier og sammenhænge digitalt. Og har lavet designs, formidling og historier for danske og internationale organisationer, medier og bureauer gennem de sidste 15 år. 

I Danmark har jeg blandt andet arbejdet for Jyllandsposten, Kristeligt Dagblad, HK, Dansk Flygningehjælp, Gyldendal, Københavns Universitet, Ingeniørforbundet, Landmålerforbundet, Dansk Energi, Teknologisk Institut, Efterskoleforeningen, og også for firmaer, konsulenthuse og tegnestuer på alle skalatrin. 

Jeg er organiseret i Dansk Journalistforbund – Freelancegruppen

Privat er jeg vandrefreak,  51 år, en meget glad far til to piger ( 9 og 14), har en kæreste jeg er vild med og bor i København.

Priser, aftale, møde m.m.  kontakt mig her for at aftale mere:

Klik her for at komme til min kontaktformular

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑