Reportage havstigning og byer

Havstigninger er en af de mest ukendte, men hastigt stigende globale udfordringer. Jeg var afsted med min notes og skitsebog til en konference om havstigning og byer for at fange klimaeksperters tanker og vinkler på havstigninger i 2023 – og her er resultatet

Ny viden om det stigende havvand

Tekst og tegninger af Frits Ahlefeldt

Landbohøjskolens gamle bygninger ligger midt på Frederiksberg, jeg krydsede over gennem parken og ind til hvor deltagerne var begyndt at samle sig. Fandt en plads helt oppe bagerst. Der var vel plads til omkring 150 personer og pladserne begyndte hurtigt at blive fyldt op. Jeg stod yderst da den første, en vejrmand fra DMI begyndte at fortælle…

Indlæg kom løbende og jeg fyldte langsomt papir efter papir med skitser og tanker. Dagen sluttede ved 16:00 tiden hvor jeg gik ud med et helt frisktryk eksemplar af bogen: Den lille blå. Parlør om havstigning.

Efterfølgende har jeg afsluttet, læst, skitset, farvelagt og lavet tolv historier, med mine indtryk og tegnede tanker fra dagen, koblet med den viden omkring stigende havvand og klimaforandringer, som jeg har fra tidligere.

Her er historierne og tegningerne:

( Tegnet reportage og noter til historierne: Danske byers tilpasning til stigende havvand – Videnskabelig evidens og erfaringer fra praksis. Københavns Universitet. 9 Feb. 2023 )

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑